Dagen efter

Dagen efter en tenta är den absolut bästa dagen under en kurs (eller, egentligen är ju kursen avslutad men det kan vi bortse ifrån). Särskilt när tentan är en torsdag, för då är inte bara lördag och söndag lediga dagar innan nästa kurs drar igång, utan även fredagen. Tre härliga dagar då man inte behöver göra något studierelaterat alls, eftersom man faktiskt inte läser någon kurs. Tre dagar som man kan ägna åt att titta på TV, träffa kompisar eller sova. Personligen är jag alltid väldigt trött dagen efter en tenta, så att veta att jag inte behöver göra något utan bara kan ligga på soffan hela dagen och stirra ut genom fönstret utan att jag behöver ha dåligt samvete för att jag inte pluggar är ganska skönt.

Tyvärr är jag ganska dålig på att ligga på soffan hela dagen och stirra ut genom fönstret, hur trött jag än är. Jag är dålig på att vara ledig överhuvudtaget, efter några timmar av ”idag-behöver-jag-inte-göra-något-alls” är jag så rastlös att det kryper i kroppen på mig. Därför har jag ägnat denna lediga dag åt att sortera in föreläsningsanteckningar, rättsfallkoncentrat, PM och en massa andra papper från mina första tre terminer på jurisprogrammet i pärmar. Det var ett ganska stort projekt, av vilket jag kan dra slutsatsen att jag kanske borde byta strategi när jag antecknar. Antalet sidor anteckningar är nämligen så stort att det blir en egen bok varje kurs, och en stor del av anteckningarna från seminarierna består av upprepningar av anteckningarna från föreläsningarna. Dessutom är kanske alla årtal om när äldre lagstiftning trädde i kraft och detaljanteckningar om vad den lagstiftningen innebär inte så väldigt tentarelevant när tentorna består av tillämpningsfrågor…

Idag vill jag också sända en tanke till de som har skrivit om C2:an idag. Det är starkt jobbat, särskilt av er som även skrev C3:an igår. Ni får ha denna underbara dagen-efter-tentan imorgon istället.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: