Äta bör man, annars dör man

Ett av mina största problem är vad jag ska äta till lunch. Middagen ställer inte till så stora problem särskilt ofta, och inte fruktosten heller. Men nästan varje dag sitter jag och funderar på vad jag ska äta för lunch. Många gånger är jag frestad att hoppa över lunchen helt, eftersom jag inte vet vad jag ska äta, men tyvärr är jag en sådan person som behöver äta ungefär var fjärde timme för att inte bli så hungrig att jag tror att jag ska dö.

Om jag äter lunch hemma, som idag, ska det gå snabbt att laga lunch. Helst ska det inte ta mer än tio-femton minuter. De dagar som jag är hemma är jag oftast mitt inne i plugget mitt på dagen, och eftersom man ska smida medan järnet är varmt så vill jag inte att lunchpausen ska bli alldeles för lång. Risken är ganska stor att jag inte kommer tillbaka till plugget efter det… I äkta studentanda brukar det därför sluta med
De dagar som jag äter lunch på universitetet ger lunchen mig mindre huvudbry än de dagar då jag äter hemma. att jag kokar tre ägg och dricker ett glas c-vitaminbrus till det.

Det största problemet när man ska äta på universitetet är att om man har lunch mellan tolv och ett så är det garanterat världens längsta kö till micron och smockfullt överallt, så det är inte ens säkert att man får något bord att sitta vid när maten väl är värmd. Därför är det smidigast att ta med sig något som man kan äta kallt, eller att köpa något där. Tyvärr blir det ganska dyrt i längden att köpa lunch på universitetet tre-fem dagar i veckan, och utbudet är ju inte oändligt. Och att ta med sig något som går att äta kallt är inte heller alltid världens lättaste, eftersom min lunch ofta består av det som jag åt till middag dagen innan. Att ställa mig och laga något som man kan äta kallt är jag heller inte särskilt sugen på att göra på kvällarna, då vill jag göra andra saker.

Så snälla universitetet, går det inte att fixa lite fler lunchplatser så att man slipper sitta och äta sin kalla mat i någon trappa? Och snälla ni som lägger schemat, försök att lägga lunchrasterna antingen kl. 11-12 eller kl. 13-14 istället, i alla fall för några grupper.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: