Äntligen tentadags!

Om lite drygt tre timmar kommer tentavakterna börja läsa upp instruktionerna för tentan. En tenta som jag har pluggat till, fem eller sex, och ibland sju dagar veckan, i snart tolv veckor. All den kunskapen ska tentas av på fyra korta timmar. I can’t wait.

Jag har pluggat och pluggat och pluggat hur länge som helst och hur mycket som helst känns det som. Jag har lärt mig skillnaden på osant intygande och urkundsförfalskning, hur man gör en gärningsculpabedömning och vem som kan vara i garantställning. Jag har varit på föreläsningar och seminarier, jag har slitit mitt hår när jag inte har förstått något och jag har blivit överjordiskt glad när jag äntligen har fått kläm på ett moment. Det har, sammanfattningsvis, varit tolv ganska omtumlande veckor, där jag har pendlat mellan hopp och förtvivlan för att straffrätten är så rolig, men ändå så svår. Men oavsett hur svårt det har varit och hur dum jag än har känt mig så har jag aldrig velat ge upp, mycket tack vare min underbare lärare som gjorde seminarierna så roliga (jag kommer att sakna honom grymt mycket!). Nu, efter snart tolv veckor, vill jag bara skriva tentan och får sommarlov.

Faktum är att jag faktikst ser fram emot tentan. Jag är lite nervös (precis som man ska vara inför en tenta), men samtidigt känner jag mig väldigt lugn och avslappnad. Mer lugn och avslappnad än vad jag har känt mig under de senaste tre månaderna. Jag väljer att se det som ett tecken. Det här kommer att gå bra 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: