Segerns sötma

Igår hade vi huvudförhandlingen i tvistemålsspelet. Fallet handlade om en man som ville ha ut försäkringsersättning för sin bil, som han påstod hade blivit stulen. Jag hade rollen som försäkringsjurist, och vi hävdade att det inte var fråga om ett försäkringsfall eftersom bilen i fråga inte blivit stulen, utan att mannen i själva verket själv hade förstört bilen för att få ut pengar från försäkringen.

Oavsett hur bra förberedd man är så händer det alltid något under ett rättegångsspel som man inte hade räknat med. När kärandens sista vittne (en biltjuv med stor erfarenhet av den aktuella bilsorten) gav ett väldigt oväntat svar på en fråga så trodde jag att det var kört får vår del. Men, man ska aldrig ge upp. Vårt vittne, en utredare som undersökt bilen, var helt fantastiskt duktigt och lyckades övertyga rätten om att bilen måste ha körts till platsen där den hittades med en originalnyckel. Tack vare henne och en kick-ass slutplädering vann vi målet!

På förhand trodde jag inte att jag skulle bry mig så mycket om utgången i målet, men faktum är att det är riktigt, riktigt skönt att ha vunnit. Det är nästan så att man blir lite mallig.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: