Det löser sig alltid till slut

Imorgon åker jag till min släkt för att fira jul och nyår, precis som jag gör varje år. När jag gick i grundskolan och på gymnasiet var julloven väldigt trevliga tillställningar, oftast hade jag bara med mig någon skönlitterär bok som skulle läsas och eventuellt recenseras. De två senaste jularna har dock inte varit lika lediga. Förförra julen var min första jul på juristlinjen, och jag hade inte riktigt vant mig vid studiesättet. Följaktligen satt jag med näsan djupt begravd i arbetsrättsböckerna så fort tillfälle gavs. Och förra året, då hade C2:an fullständigt sugit musten ur mig, så jag hade hade hela immaterialrättsboken att läsa över jul. När alla andra satt och tittade på TV läste jag immaterialrätt.

I år hade jag ett mål: jag skulle läsa all litteratur i både företagsekonomi och associationsrätt en gång och då samtidigt göra anteckningar till böckerna innan det var dags att packa ihop och åka till släkten. Länge var prognosen att jag inte skulle lyckas med detta, igår hade jag två böcker kvar att läsa (i och för sig var de bara ca. 150 sidor tillsammans, men 150 sidor var ganska mycket med tanke på att jag jobbade och red igår och hade case-seminarium idag). Men, tro det eller ej, nu är jag faktiskt klar!

Alla fyra böcker är lästa och antecknade till, så nu kan jag med gott samvete lämna tre av dem hemma (aktiebolagsrättsboken får tyvärr följa med) och bara ta med mig anteckningarna istället. Och bäst av allt, jag slipper sitta och stressläsa över jul. Istället kan jag läsa igenom anteckningarna och kanske kanske börja lite smått med gamla tentor. Men, den här julen tänker jag faktiskt vara ledig också, utan att ha dåligt samvete. Det tycker jag att jag är värd.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: