Favorit i repris – Hur man gör rättegångskostnad aningens roligare

2010/10/15

Av de 72 långa, tråkiga sidorna om rättegångskostnad har jag nu tagit mig igenom varenda en. När jag igår kväll blev klar med den sista sidan kändes det som en stor sten lyftes från mina axlar, för äntligen var jag helt klar med rättegångskostnadskapitlet och kunde gå vidare och koncentrera mig på lite roligare saker. Men vägen till den sista sidan var inte helt lätt, många gånger tänkte jag ge upp, men med hjälp av lite jävlar anamma och godis så gick det bra.

Det finns nämligen ett sätt att göra det mesta, inklusive rättegångskostnad, lite roligare. Gå till valfri affär som säljer godis och plocka ihop en stor påse lösgodis (det här är inte rätt tillfälle att knussla), och häll upp godiset i en stor skål när du kommer hem. Plocka sedan fram penna, anteckningsblock, Rättegång 3 och lagboken. För varje avklarad sida i Rättegång 3 får man ta en godis, för varje avklarad underrubrik får man ta en godis till och för varje avklarad huvudrubrik får man ta två godisar. Lägg även till en godis för varje lagrum och en godis för varje full sida i anteckningsblocket. När hela kapitlet till sist är avklarat får man med gott samvete ta resten av godiset och lägga sig och titta på en bra film.


2 responses to “Favorit i repris – Hur man gör rättegångskostnad aningens roligare

  • Karin

    Hej! Vet inte ifall du kom igåg mig … Vi mailade innan med min gamla mailadress. Tittar fortfarande in här lite då och då. Har bestämt mig för juridik. Tror jag vill plugga i Lund eller Stockholm. Dock är ju båda städerna besvärliga och finna bostäder i. Fördelarna med Stockholm är väl att man får nära till affärs byråeerna om man nu vill jobba med det? Praktik, arbeten osv? Men sedan finns det ju så mycket i Sthlm med. I Lund är det ju studentaktikgt men inga vidare anknytningar till näringslivet. Fast att gå i Lund och satsa på affärsbyråeerna ska väl inte vara ett problem? Att få jobb där om man pluggat i Lund det vill säga. I Uppsala så gillar jag inte deras utbildnings sätt så jag tror SU eller LU passar mig bäst. Några förslag? Hur är det att få jobb under sommarmånaderna, akutellt till utbildningen?

    Duktig du är som kämpar på! Beundrar din vilja och ambition. Tack för bloggen- får mycket nytta utav den!
    Kram Karin

  • Adam Andersson

    Vilken hemsk pluggmetod! Hoppas jag klarar denna termin på något annat sätt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: